Mikä on postitutkimus?

Postitutkimus (vuoteen 2016: kirjetutkimus) on TK Research Oy:n hallinnoima jatkuva paneelitutkimus, jolla mitataan Postin kirjetuotteiden kulkunopeutta. Osallistumalla tutkimukseen autat Postia seuraamaan ja parantamaan kirjeliikenteen palvelutasoa koko maassa.

Mitä panelisti tekee?

Panelistin tehtävänä on vastaanottaa testikirjeitä päivittäin (=oltava paikalla) ja pitää saapuvista testikirjeistä päiväkirjaa. Päiväkirjaa pidetään netissä. Päiväkirjan pitäminen on helppoa ja vie päivässä viisi minuuttia. Päiväkirja on täytettävä kierroksen päättymispäivään mennessä.

Mitä yrityspanelisti tekee?

Yrityspanelistin (yritykset ja yhteisöt) tehtävänä on lähettää ja vastaanottaa (päivittäin) (= oltava paikalla) testikirjeitä ja pitää lähtevistä ja saapuvista testikirjeistä päiväkirjaa. Testikirjeiden lähettäminen ja päiväkirjojen pitäminen vie päivässä viisi minuuttia. Päiväkirjaa pidetään netissä. Lähteville ja saapuville kirjeille on omat päiväkirjansa. Korvaamme tutkimuksesta aiheutuneet postikulut.

Mistä löydän kirjeen numeron?

Testikirjeissä on 10-numeroinen numerosarja, jonka kaksi viimeistä numeroa = kirjeen numero. Numerosarjan ensimmäinen numero = kierroksen numero. Huomaa että kierroksen lopussa sinulle voi tulla kahden kierroksen kirjeitä, sillä kierrokset menevät muutaman päivän päällekkäin. Kirjeissä on myös kolminumeroinen tarkistuskoodi. Sitä panelisti ei tarvitse. Tarkistuskoodi voi olla samalla rivillä kuin kirjeen numero.

Kuka voi toimia panelistina?

Ikäraja: Paneelin voivat osallistua yli 18 vuotta täyttäneet henkilöt.

Tutkimuksen puolueettomuus: Edellytämme, että sinä tai perheenjäsenesi ei ole töissä:

  • Posti-konsernissa tai muussa posti- ja kuriiripalvelualan yrityksessä,
  • jollakin Posti-konsernin alihankkijalla tai
  • jossakin markkinatutkimusalan yrityksessä.

Yrityspanelistilta edellytämme, että yritys ei toimi jollakin ym. toimialoista. Voit toimia yksityispanelistina (kotiosoite) tai yrityspanelistina (työosoite), mutta et samaan aikaan molemmissa rooleissa.

Salassapito: Älä paljasta Postille toimivasi panelistina. Toimi näin, vaikka käyttäisit päivittäin Postin postituspalveluita, esimerkiksi nouto-, hinnoittelu- ja/tai jakelupalvelua.

Olen panelistina, mutta aineisto ei ole saapunut.

Jos aineisto hukkuu matkalla, lähetämme sen uudestaan pyydettäessä – lähetä sähköposti tai käytä palautelomaketta.

Miten ilmoittaudun kierroksille?

Ilmoittaudu jatkokierroksille osoitteessa www.postitutkimus.fi/ilmoittaudu

Miten panelistit valitaan?

Tietokoneohjelma suorittaa panelistivalinnan kierroksille ilmoittautuneiden joukosta. Kaikki eivät mahdu mukaan jokaiselle kierrokselle. Valintakriteereitä on useita, mm. asuinpaikkakunta. Valintaan vaikuttaa myös se, onko panelisti aikaisemmilla kierroksilla toiminut moitteettomasti. Mikäli esim. päiväkirjan palauttamisessa on ollut ongelmia, vähentää tämä mahdolisuuksia tulla valituksi jatkokierroksille.

Saanko teiltä sähköpostia?

Tutkimuksen toteuttamiseksi lähetämme sinulle aika ajoin tutkimukseen liittyvää sähköpostia. Näitä viestejä ovat esimerkiksi sähköiset päiväkirjalinkit tai sähköpostit, joilla värväämme panelisteja tuleville kierroksille tai pyydämme apuasi värväyksessä.

Tutkimukseen ei voi osallistua ilman sähköpostiosoitetta.

Mihin antamiani tietoja käytetään?

Haluan keskeyttää kierroksen.

Osallistuminen tutkimukseen on vapaaehtoista, Jos ilmoittaudut, edellytämme, että sitoudut toimimaan panelistina (=olemaan paikalla ja pitämään päiväkirjaa) kierroksilla, joille olet ilmoittautunut. Keskeyttäminen kesken kierroksen ei ole suotavaa. Mikäli haluat poistua paneelista, tai joudut pakottavasta syystä peruuttamaan jo tekemäsi ilmoittautumisen, on peruutus tehtävä viimeistään kaksi kuukautta ennen sen kierroksen alkua, jolle ilmoittautumisen haluat peruuttaa. Peruuttaminen tehdään lähettämällä sähköpostia tai täyttämällä palautelomake.

En halua enää olla panelistina (haluan poistua paneelista).

Voit koska tahansa lähettää viestin “Poistu paneelista” osoitteeseen palaute@postitutkimus.fi. Poistamme tietosi panelistirekisteristä ilman viivytystä.

Haluan tarkastaa, mitä tietoja minusta on tallennettu.

Kaverini haluaisi panelistiksi.

Hän voi hakea panelistiksi täyttämällä “uusi panelisti” -lomakkeen.

Osoitteeni muuttuu. Voinko olla panelistina?

Valitettavasti et. Tutkimuksen yksi lähtökohta on, että testikirjeiden osoitteet ovat oikein. Tästä syystä et voi olla panelistina muuttokuukautena. Postin edelleenlähetyspalvelun kautta uuteen osoitteeseen saapuneet kirjeet eivät ole kelpaa tutkimuskirjeiksi, koska niiden kulkunopeus on normaalia hitaampi.

Osoitteenmuutoksen jälkeen voit toimia panelistina sen jälkeen kun osoitteenmuutos on siirtynyt testikirjeisiin. Ilmoitathan osoitteenmuutoksesta hyvissä ajoin etukäteen! Ota huomioon että uusi osoite päivittyy testikirjeisiin kahden kuukauden viiveellä. Siksi osoitteenmuutoksen ilmoittaminen mahdollisimman nopeasti on tärkeää.

En löydä vastausta kysymyksiini.

Lähetä meille sähköposti tai käytä palautelomaketta.